ua en ru

На виборах у Раду понад третина виборців планує обрати "Слугу народу"

На виборах у Раду понад третина виборців планує обрати "Слугу народу" Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Оприлюднені нові рейтинги партій перед виборами

Якби вибори до Верховної ради України відбулися наступної неділі, то перше місце зі значним відривом посіла би партія "Слуга народу". Про свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного дослідницькою компанією "Active Group" 14-17 червня 2019 року.

Відповідно до результатів опитування, друге місце обіймає "Опозиційна платформа – За життя", за яку мають намір проголосувати 7,2% респондентів. Третє та четверте місця мають "Європейська солідарність" та "Батьківщина" із результатами 6,2% та 6,1% відповідно. Неподалік прохідного бар’єру опинилась партія "Голос" із результатом 4,5%.

Якщо рахувати відсотки лише серед тих, хто планує прийти на вибори і визначилися із вибором, то електоральні симпатії українців виглядатимуть наступним чином: "Слуга народу" – 42,3% ; "Опозиційна платформа – За життя" – 9,8%; "Європейська солідарність" – 8,4%; "Батьківщина" – 8,3%; "Голос" – 6,1%.

Понад 4% голосів отримали б у такому випадку партії "Сила і честь" (4,5%), "Опозиційний блок" (4,3%) та "Радикальна партія Ляшка" (4,1%).

На виборах у Раду понад третина виборців планує обрати "Слугу народу"

У рамках опитування громадянам України також ставили запитання "Через який період часу, на вашу думку, президент Зеленський і його команда повинна показати реальні зміни в Україні?". Чверть опитаних (25,9%) сказала, що таких змін вони очікують через рік з дня вступу Зеленського на посаду, а ще майже чверть (23,8%) – через півроку.

100 днів на те, щоб показати реальні зміни, новому президенту дають 17,3% респондентів, а понад рік – 14,4%. Взагалі не очікують змін 7,7% опитаних українців. 10,8% не визначились із відповіддю на поставлене запитання.

Опитування проводилось дослідницькою компанією "Active Group" з 14 по 17 червня 2019 року на всій території України за виключенням тимчасово окупованих територій. Загалом опитано 2800 респондентів. Теоретична похибка вибірки дослідження не перевищує 2%.