ua en ru

ВВС Ізраїлю завдали удару по бойовиках, що запускали палаючі кулі з сектора Газа

ВВС Ізраїлю завдали удару по бойовиках, що запускали палаючі кулі з сектора Газа Ілюстративне фото (flickr.com/idfonline)

В Армії оборони Ізраїлю заявили, що такі кулі загрожують життю однієї тисячі людей

Ізраїльські Військово-повітряні сили завдали удару по бойовиках у секторі Газа, які запускали палаючі кулі по території Ізраїлю. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter ізраїльської Армії оборони.

ВВС Ізраїлю завдали удару по бойовиках, що запускали палаючі кулі з сектора Газа

У повідомленні підкреслюється, що протягом "місяців" з боку сектора Газа запускаються палаючі кулі. Військові Ізраїлю відзначають, що через них згоріли 8 тисяч акрів "ізраїльської землі", загинули 100 тварин.

Крім того, в Армії оборони Ізраїлю заявили, що такі кулі загрожують життю однієї тисячі людей.

Нагадаємо, палестинське Міністерство охорони здоров'я повідомило, що в результаті зіткнень з військовими Ізраїлю на кордоні сектора Газа 376 осіб отримали поранення, а троє осіб загинули.

Так, зіткнення відбулося 5 жовтня 2018 року під час акції "Великий марш повернення". Повідомлялося, що армія Ізраїлю застосувала вогнепальну зброю і сльозоточивий газ проти протестувальників.

Як писало РБК-Україна раніше, в ході зіткнень на кордоні сектора Газа загинули 7 осіб. Ще 506 отримали поранення, у тому числі 90 - вогнепальні.