ua en ru

ВВП України в 2013 р. виросте на 3-4%, - Азаров (доповнення)

Згідно з проектом державного бюджету, що розглядається на сьогоднішньому засіданні уряду, наступного року ВВП України в 2013 році збільшиться на 3-4%, а зведені доходи бюджету збільшаться на 8% в порівнянні з нинішнім роком і складуть 0,5 трлн грн. Про це на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми плануємо, що ВВП, тобто сума всього, що виробляється в Україні, наступного року в номінальному виразі зросте в порівнянні з 2009 роком в півтора рази. В порівнянні з поточним роком ВВП збільшиться на 3-4%. Таким чином, доходи зведеного бюджету досягнуть 0,5 трлн грн. Це на 8% більше, ніж заплановані бюджетні доходи 2012 року. При цьому навантаження на економіку ми не збільшуємо. Через зведений бюджет буде перерозподілено тільки 29% ВВП країни. До речі, це значно менше, ніж в 2009 році", - сказав прем'єр.

За словами прем'єра, зараз у Верховній Раді України знаходиться пропозиція уряду щодо збільшення доходів бюджету наступного року. "Є абсолютно реальний резерв для такого збільшення, і його уряд використовує на посилення соціального захисту людей, але в законопроекті, який розглядається сьогодні, уряд не може врахувати норми, які ще не затверджені законодавством, тому ми розраховуємо, що парламент оперативно розгляне і затвердить норми, які дозволять збільшити прибуткову частину бюджету. В умовах зовнішніх ризиків, які посилюються, країна не може дозволити собі більшого, ніж пропонує Кабмін. Ми обережні і спираємося, насамперед на власні сили. Уряд не планує ніяких революцій. Ми просто продовжуватимемо виконання тих зобов'язань, які взяли на себе", - відзначив Азаров.

Читайте також: ВВП України в 2013 р. виросте на 4,5%, - Мінфін