ua en ru

ВВП Британії знизиться, якщо вона не укладе угоду про Brexit, - МВФ

ВВП Британії знизиться, якщо вона не укладе угоду про Brexit, - МВФ Фото: МВФ (flickr.com/worldbank)

У разі укладення угоди про Brexit Фонд чекає зростання ВВП Британії приблизно на 1,5% в 2018 році

Британію чекає зниження ВВП, якщо вона вийде з Європейського союзу (ЄС), не уклавши угоду про Brexit, при цьому фінансове становище країни в будь-якому випадку виявиться гірше, ніж якби вона залишилася в ЄС. Про це повідомив у понеділок Міжнародний валютний фонд, передає Reuters.

Повідомляється, що Фонд очікує зростання ВВП Британії приблизно на 1,5% в 2018 і 2019 роках в разі підписання масштабної угоди про Brexit порівняно з близько 1,7%, якщо б країна не виходила з Євросоюзу.

За словами глави МВФ Крістін Лагард, у разі якщо Британія не досягне домовленості з блоком, ВВП країни перейде до зниження.

"Більш неорганізований вихід (з ЄС, - ред.) буде мати набагато більш важкі наслідки. Дозвольте мені пояснити: у порівнянні з сьогоднішнім впорядкованим єдиним ринком всі ймовірні сценарії Brexit будуть мати фінансові наслідки для економіки Британії, - ред.) і, меншою мірою, для ЄС", - сказала вона.

Лагард зазначила, що "чим серйозніше будуть перешкоди для торгівлі в рамках нових відносин, тим дорожче це обійдеться".

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що вона очолить переговори з Євросоюзом, а департамент з питань Brexit переключиться на підготовку до виходу країни з блоку.

Як відомо, Британія повинна вийти з ЄС у березні 2019 року, однак поки Лондон і Брюссель не змогли досягти домовленості про перехідному періоді.