ua en ru

Із введенням безвізу потік туристів до ЄС через Закарпаття збільшився лише на 3%

Із введенням безвізу потік туристів до ЄС через Закарпаття збільшився лише на 3% Фото: біометричний паспорт (twitter.com-UkrZaKordonom)

Геннадій Москаль заявив про відсутність ажіотажу в області після введення безвізового режиму

Після введення безвізового режиму з Європейським Союзом жодного ажіотажу на державному кордоні України, що пролягає в межах Закарпатської області, немає. Про це свідчать статистичні дані, повідомляє прес-служба голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля на його сайті.

"Усього з 11 по 27 червня через міжнародні пункти пропуску, що розташовані в межах Закарпаття, в країни ЄС проїхали 233 тисячі 995 українців, із них по біометричних паспортах - 6003 осіб (решта перетнула кордон, користуючись шенгенськими візами, отриманими ще до введення безвізу). Це всього на 3% більше, ніж за аналогічний період часу до запровадження безвізового режиму", - заявив Москаль.

За його словами, з понад 6 тисяч українських туристів, які їхали в ЄС із біометричними паспортами, не пропустили за кордон усього 8 осіб. Причина - порушення правил перебування в країнах Євросоюзу під час попередніх поїздок, ще до запровадження безвізу.

При цьому найпопулярнішим напрямком виїзду в ЄС через Закарпаття є Угорщина (понад 150 тисяч осіб), на другому місці - Румунія (майже 47 тисяч осіб), на третьому - Словаччина (понад 36 тисяч осіб).

В ОДА також констатували, що в 2017 році кількість бажаючих отримати біометричні паспорти на Закарпатті зменшилася: якщо за перші п’ять місяців 2016 року біометрику оформили близько 50 тисяч закарпатців, то за перші п’ять місяців 2017-го - близько 45 тисяч жителів області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за два тижні дії безвізового режиму з Євросоюзом для громадян України, станом на 25 червня 2017 року, безвізом скористалися понад 45 тисяч українців.