ua en ru

Безвізовим режимом з ЄС скористалися 45 тисяч українців, - ДПСУ

Безвізовим режимом з ЄС скористалися 45 тисяч українців, - ДПСУ Фото: біометричний паспорт (dpsu.gov.ua)

Відмовили в перетині кордонів 43 громадянам України

За два тижні дії безвізового режиму з Євросоюзом для громадян України, станом на 25 червня, безвизом скористалися понад 45 тисяч українців. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби (ДПСУ).

"Подорожуючи в країни Європи без віз 15 700 громадян користувалися авіаційним транспортом. Інші прямували по залізниці або перетинали кордон в автомобільних пунктах пропуску, більшість з яких на кордоні з Польщею (16300 громадян України) та Угорщиною (6400 громадян України)", - повідомили у ДПСУ.

У Службі зазначили, що статистичне збільшення громадян, які в рамках безвіза прямували в європейські країни, фіксувалася протягом вихідних.

Всього з початку впровадження безвізового режиму з ЄС у перетині кордону було відмовлено 43 громадянам України, в переважній більшості через попередні порушення міграційного законодавства країн ЄС.

"У той же час відзначимо, що за два тижні з біометричними паспортами кордон у країни ЄС у цілому перетнули 200 тисяч українців", - додали в ДПТС.

Нагадаємо, раніше в міністерстві закордонних справ України повідомляли, що з початку дії безвізового режиму між Україною та ЄС, понад 30 тисяч українців в'їхали в ЄС з біометричним паспортам.