ua en ru

Введення торгових преференцій у рамках УА не потребує ратифікації в країнах-членах Євросоюзу, - представництво ЄС

Введення торгових преференцій у рамках угоди про асоціацію (СА) з Європейським Союзом (ЄС) не вимагає ратифікації в країнах-членах Євросоюзу.

Введення торгових преференцій у рамках угоди про асоціацію (СА) з Європейським Союзом (ЄС) не вимагає ратифікації в країнах-членах Євросоюзу. Про це РБК-Україна повідомив керівник програм співпраці представництва ЄС в Україні Ендрю Расбаш.

"До 1 листопада? Ні, цього не трапиться. Це не потрібно. Тимчасове положення не вимагає ратифікації країн-членів ЄС", - сказав він, відповідаючи на питання, коли може завершитися процес ратифікації в країнах-членах ЄС і чи може це відбутися до 1 листопада.

Расбаш зазначив, що процедура ратифікації зазвичай проходить рік-півтора і залежить від швидкості роботи інституцій в країнах ЄС. Особливо складний процес відбувається в країнах з федеративним державним устроєм.

Він також зазначив, що торговельні преференції є частиною тимчасових положень, але ряд економічних аспектів для їх вступу в силу все ж потребують ратифікації в ЄС.

"Деякі економічні аспекти потребують ратифікації, але ми повинні дивитися на тимчасове положення", - сказав він.