ua en ru

Другий земельний аукціон в Криму перенесений на червень, - Рескомзем

Другий земельний аукціон в Криму, який оголошений на сьогодні - 27 квітня, не відбувся через малу кількість заявок на участь. Про це повідомили в інформаційному секторі Республіканського комітету із земельних ресурсів АРК, передає кореспондент РБК-Україна.

За даними сектору, в даний час надійшли заявки тільки від двох претендентів. Один з них побажав придбати ділянку в Бахчисарайському районі, другий - у Сімеїзі.
Як відзначили в секторі, сьогодні на засіданні комісії з підготовки та проведення торгів було прийнято рішення вважати запланований аукціон таким, що не відбувся, а також повторно провести його в червні, виставивши на продаж додаткові ділянки.
Як повідомлялося, на другому аукціоні з продажу земельних ділянок планувалося реалізувати чотири ділянки. Перша ділянка площею 22,1 га розташована за межами населених пунктів на території Симеїзької селищної ради в трьох кілометрах від моря. Стартова ціна ділянки - 5,2 млн грн. Його цільове призначення - будівництво та обслуговування об'єкта рекреаційного призначення.
Друга ділянка площею 1 га розташована в Армянську, його стартова ціна складає 903,8 тис. грн, цільове призначення - будівництво та обслуговування об'єкту комерційного призначення.
Третя ділянка площею 0,9 га також розташована в Армянську, його стартова ціна складає 813,4 тис. грн, цільове призначення - будівництво та обслуговування об'єкту комерційного призначення.
Четверта ділянка площею 7,7 га розташована в Бахчисарайському районі за межами населених пунктів Верхореченского сільської ради. Стартова ціна ділянки становить 728,9 тис. грн, цільове призначення - будівництво та обслуговування об'єкта рекреаційного призначення.
Всього на земельні торги кримський уряд планує виставити ділянки загальною площею 937 га за межами населених пунктів Сімферопольського, Бахчисарайського, Ленінського, Сакського районів Криму, а також Ялти і Армянська.