ua en ru

Польський Мінрегіон виділить транш на розвиток IT-інфраструктури в Україні

Польський Мінрегіон виділить транш на розвиток IT-інфраструктури в Україні Фото: інфраструктурні реформи в Україні (прес-служба ДПСУ)

Про це сьогодні повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України

Другий транш Європейського союзу за проектом міжнародної технічної допомоги на розвиток IT-інфраструктури Держприкордонслужби та митниці України надійде від Міністерства регіонального розвитку Республіки Польща. Про це сьогодні повідомили у прес-службі ДПСУ.

"Зараз від спільного органу управління проектом, яким є Міністерство регіонального розвитку Республіки Польща, очікується надходження доповнення до грантовому контрактом для продовження реалізації проекту до 30 вересня 2016 року. Вже після цього планується здійснити закупівлю приладів паспортного контролю, комп'ютерного та мережевого обладнання, офісної техніки та засобів відеоспостереження", - йдеться в повідомленні адміністрації Держприкордонслужби.

Загалом, співпрацю з ЄС спрямовано на підвищення ефективності процедур прикордонного контролю та модернізацію відомчої інфраструктури українських контрольних органів влади.

Зокрема, в рамках системної співпраці з європейськими інституціями українська сторона реалізує проекти міжнародної технічної допомоги, один з яких спрямований на розвиток ІТ-інфраструктури українських митної та прикордонної служб на українсько-польському кордоні за програмою транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна 2007-2013".

"Загальний бюджет для прикордонного відомства було передбачено в розмірі понад 1,1 мільйона", - зауважили в ДПС, уточнивши, що даний проект спрямовано на підвищення ефективності прикордонного контролю та митних процедур на всій протяжності українсько-польського кордону.

Зокрема, розвиток ІТ-інфраструктури і створення механізму передачі знань і кращих практик ЄС дозволять значно прискорити оформлення в пунктах пропуску "Рава-Руська", "Краковець", "Шегині", "Смільниця" та "Ягодин".

Перший фінансовий транш на суму 660 тисяч євро надійшов на рахунки Держприкордонслужби у травні 2014: за цей період і в межах використання коштів було здійснено закупівлю автоматизованих робочих місць, серверного обладнання та кондиціонерів.

"Це обладнання в даний час розподілено між реципієнтами проекту і готується до введення в експлуатацію", - наголосили в ДПС.

Державна прикордонна служба України в рамках співпраці з ЄС підвищує ефективність процедур прикордонного контролюДетал...

Опубліковано Державна прикордонна служба України 16 лютого 2016 р.

Як повідомлялося напередодні, Євросоюз профінансує геоінформаційну систему українських доріг. Зараз розробка даного інтегрованого сервісу знаходиться на стадії формування технічного завдання.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2014 Кабмін схвалив додаткову угоду з ЄС щодо збільшення техдопомоги на 1,7 млн євро.