ua en ru

СОТ дозволила Мексиці ввести санкції проти США

СОТ дозволила Мексиці ввести санкції проти США Фото: СОТ

Мексика може застосувати торговельні санкції на суму 163,23 млн. доларів

Світові організація торгівлі (СОТ) дозволила Мексиці застосувати торговельні санкції щодо Сполучених Штатів Америки на суму 163,23 млн доларів після перемоги в суперечці щодо торгівлі тунцем. Про це повідомляє Reuters.

"У Міністерстві економіки Мексики заявили, що планують негайні дії щодо ініціювання торгових санкцій. Однак рішення може бути скасовано пізніше в цьому році, якщо пізніше СОТ з'ясує, що Сполучені Штати припинили дискримінацію щодо тунця, спійманого його південним сусідом", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, сума санкцій склала лише третину від очікуваної суми в 472,3 млн. доларів.

Спір пов'язаний з прийнятою в Штатах ще в 2008 році вимогою знизити смертність дельфінів при лові риби. Мексика заявила, що вжила необхідні заходи при лові, і що до ловців тунця в інших регіонах подібні вимоги не пред'являються. У 2013 році США скорегували вимоги, але СОТ визнала цю корекцію недостатньою і підтвердила, що Мексику продовжують дискримінувати.

До речі, США знову змінили свої правила в 2016 році, поширивши більш жорсткі правила на всі країни. Якщо СОТ вирішить, що Штати таким чином припинили дискримінацію, Мексиці доведеться зняти санкції. Очікується, що СОТ прийме рішення по справі в липні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп відклав реалізацію проекту будівництва стіни на кордоні з Мексикою.