ua en ru

ВТБ банк списав борг російському бізнесменові Малофееву за "підтримку Донбасу"

ВТБ банк списав борг російському бізнесменові Малофееву за "підтримку Донбасу" Костянтин Малофєєв

Російський державний банк "ВТБ Капітал" списав засновнику Marshall Capital Partners Костянтину Малофееву борг розміром 596 млн дол. за "громадянську позицію бізнесмена" щодо подій в Україні. Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на джерела, близькі до банку.

За даними видання, умови мирової угоди з Малофєєвим були затверджені в ВТБ ще 21 січня. В ході засідання кредитного комітету банку було вирішено поступитися права вимоги "ВТБ Капітал" до ТЗОВ "Русагропром" за кредитною угодою від 2007 року компанії з Британських Віргінських островів Alverdine Investments Ltd. за 100 млн дол. Відповідні документи були підписані 18 лютого. Крім того, сторони домовилися припинити всі судові та кримінальні розгляди, пов'язані з витребуванням компенсації за кредитом.

Станом на 14 січня загальний борг ТОВ "Русагропром" перед ВТБ становив 596 млн дол., у тому числі основний борг прострочений 225 млн дол., а також 371 млн дол. у вигляді відсотків та неустойки на прострочену заборгованість. Кредитна лінія була відкрита на купівлю дев'яти молочних заводів у компанії Nutritek International Corp.

"Ми уклали мирову угоду з Костянтином Малофєєвим, претензії по боргу врегульовані, банк отримав всі гроші. Деталі ми не коментуємо",- повідомило джерело.

Джерело, близьке до Костянтина Малофееву, підтвердив, що бізнесмен врегулював конфлікт з ВТБ за 100 млн дол. Дисконт з боку держбанку співрозмовник видання пов'язує з громадянською позицією бізнесмена. Малофєєв неодноразово висловлювався на підтримку Донбасу, а також організовував гуманітарну допомогу жителям.

Нагадаємо, за даними російського видання "Новая газета", російський бізнесмен Костянтин Малофєєв міг брати участь у підготовці документа, де розписаний план анексії Росією ряду територій України.