ua en ru

У ЗСУ офіцерам присвоїли 50 генеральських звань з 2014 року

У ЗСУ офіцерам присвоїли 50 генеральських звань з 2014 року Фото: генеральські погони (mil.gov.ua)

Звання отримали офіцери, які вже мали бойовий досвід

Від початку бойових дій у Збройних силах України 50 людей отримали генеральське звання. Про це повідомив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Із 2014-го у нас було присвоєно 50 генеральських звань. З них практично всі - це офіцери, які вже мали бойовий досвід", - сказав Муженко.

За його словами, на сьогодні основною умовою просування по службі та призначення на основні командні посади є саме наявність бойового досвіду. Йдеться про досвід учасника бойових дій, починаючи з 2014 року.

"Командири бригад, які були у 2014 році, зараз вже командувачі оперативних командувань. Деякі з них уже зараз на посадах заступників командувачів видів Збройних сил України", - пояснив начальник Генштабу.

Віктор Муженко також додав, що серед випускників вищих військових навчальних закладів цього року буде чверть тих, хто вирішив піти на службу до армії уже після початку бойових дій. Також військовослужбовці з бойовим досвідом, які мають вищу освіту, можуть пройти тримісячні курси та отримати офіцерське звання.

Нагадаємо, раніше Муженко повідомив, що офіцерів з бойовим досвідом відбирають навчатися стандартам НАТО.