ua en ru

ЗСУ до кінця 2015 р. візьмуть на озброєння 18 зразків зброї та військової техніки, - Порошенко

ЗСУ до кінця 2015 р. візьмуть на озброєння 18 зразків зброї та військової техніки, - Порошенко Фото: Петро Порошенко в Чугуєві

Президент запевнив, що "легковажного пацифізму" в питаннях обороноздатності більше не буде

Боєздатність української армії за останній рік зросла в десятки разів. Про це заявив Президент України Петро Порошенко сьогодні під час виступу перед особовим складом підрозділів Збройних сил України (ЗСУ) у м. Чугуїв Харківської області, повідомили у прес-службі глави держави.

"Часи легковажного пацифізму і короткозорого нехтування проблемами обороноздатності держави незворотно пішли в минуле", - зазначив Президент.

За словами Порошенка, до кінця 2015 р. в Україні планується прийняти на озброєння 18 зразків зброї і військової техніки, поставити у Збройні сили України понад 300 одиниць бронетанкової техніки, 400 одиниць автомобілів, 30 тис. одиниць ракет і боєприпасів, а також велику кількість одиниць стрілецької зброї.

При цьому головним пріоритетом для української армії Президент назвав випуск нової потужної військової техніки, модернізацію існуючої та впровадження якісного ремонту.

Нагадаємо, раніше сьогодні Порошенко взяв участь у передачі військової техніки та озброєння для потреб підрозділів, задіяних в антитерористичній операції на Донбасі. Так, у Чугуєві підрозділам ЗСУ вручили 170 одиниць техніки, у тому числі 25 танків, "Гради", самохідні міномети й артилерію, бойові машини піхоти, тягачі та автомобілі "Хаммер".