ua en ru

Вступ до НАТО має бути рішенням всіх українців, а не окремих політиків, - Тимошенко

Вступ України до НАТО має бути вибором всього народу на всеукраїнському референдумі, а не рішенням окремих політиків. Про це в п'ятницю, 5 вересня, заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, виступаючи на зборах громадян з приводу проведення референдуму про вступ до НАТО.

Тимошенко закликала українців об‘єднатися навколо питання проведення референдуму, "оскільки саме колективна безпека допоможе встановити мир в Україні".

За її словами питання всупу до НАТО вже не розділяє українців. Тимошенко підкреслила, що справжні патріоти не підтримують "позаблоковість, невходження в НАТО та неінтеграцію в ЄС".

На думку лідера "Батьківщини", нейтралітет в умовах зовнішньої агресії робить Україну беззахисною.

У своєму виступі вона перелічила та розвіяла міфи, які існують щодо НАТО. На прикладі східноєвропейських країн вона продемонструвала, що участь в НАТО позитивно впливає на всі процеси в суспільстві.

"Велика помилка думати, що НАТО - це лише військовий блок. Ні. Це не так. НАТО - це демократичні стандарти, це правильна і розумна організація суспільства, це сильний і привабливий інвестиційний клімат, це свобода, спокій і мир. І це єдине, що може в стратегічній перспективі назавжди захистити Україну від будь-яких зазіхань Кремля", - підкреслила Тимошенко.

Вона також засудила спробу проросійської партії "Союз" через суд заборонити збори громадян, які відбулися сьогодні.

Як відомо, у п'ятницю в Києві відбулися збори громадян щодо всеукраїнського референдуму про вступ до НАТО, що за законодавством є першим кроком для проведення такого референдуму. Збори проголосували за склад ініціативної групи, яка збиратиме підписи українців, обрали уповноваженого представника та затвердили формулювання запитання, яке має бути винесене на референдум.