ua en ru

Вступ України до МС покращить добробут громадян, - Медведчук

Вступ України в Митний союз покращить добробут громадян. Про це у своєму блозі заявив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Я впевнений, що абсолютно обгрунтовану відмову влади підписувати угоду про асоціацію з ЄС і Договір про Зону вільної торгівлі, які знищили нашу економіку, - лише перший етап. Слідом за ним має статися вступ України в Митний союз. Це єдиний для країни шлях розвитку економіки та підвищення добробуту громадян.
Так за що варто боротися людям на Майдані? За розвиток промисловості і низькі ціни на газ або 40%-й зростання цін на послуги ЖКГ і політичну кар'єру Яценюка?", - заявив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Такі інструменти, як відставка Кабміну, висловлення недовіри Верховній Раді - необхідні. Але повинні відбуватися не на вимогу майдану, зібраного політичними супротивниками влади, а на всенародному референдумі, де зможуть висловити свою позицію усі громадяни України. Механізм такого контрольно-відкличного референдуму прописаний у запропонованому нашим рухом законі "Про всеукраїнські та місцеві референдуми за народною ініціативою", прийняття якого раз і назавжди забезпечила б право народу самому керувати країною. А громадянам не довелося б підробляти масовкою в опозиції", - додав він.


"Яценюк заявив, що опозиція вимагає створити "технічний" уряд, який повинен підписати договір про асоціацію з ЄС (на тих умовах, які хоче Європа!) і продовжити переговори з Міжнародним валютним фондом. Що таке "технічний" уряд - нехай пояснить юрист Яценюк. Напевно, воно має бути ще більш технічним, ніж нинішнє, яке пропонується відправити у відставку?" - сказав Віктор Медведчук.


"Далі, - вимагає Яценюк, - дострокові парламентські і президентські вибори, які повинні бути реалізовані через конституційні процеси.
Шкода, що в планах опозиції конституційні процеси з'являються так пізно - вже після запланованого ними підписання угоди про асоціацію з ЄС і відновлення співпраці з МВФ. Але таке ставлення опозиції до української Конституції: "тут читати, тут не читати, тут рибу завертати". Брюссельська сорочка ближче до тіла", - написав політик.

За словами Медведчука, вихід є, він запропонований вже давно громадським рухом "Український вибір".

"Про антиконституційність та економічної невигідності эксгумированной Яценюком ідеї асоціацію з ЄС сказано вже достатньо. Що ж стосується співпраці з МВФ... МВФ вимагає від України на 40% підвищити комунальні тарифи. Виходить, громадяни, які стоять сьогодні на Майдані, борються за те, щоб вони, їхні батьки та діти платили більше за опалення і газ? У цьому сенс протесту, а не у вираженні своєї незгоди (абсолютно обґрунтованого, яке я повністю підтримую!) з жорстоким розгоном мирних мітингувальників?", - сказав Віктор Медведчук.
"Але на цьому юрист Яценюк, який, на жаль, не знайомий зі статтею 7 закону україни "Про основи національної безпеки України", яка говорить, що "намагання маніпулювати суспільною свідомістю, зокрема, шляхом поширення недостовірної, неповної або упередженої інформації" є загрозою національній безпеці, не зупинився", - пише Медведчук.

"На брифінгу він заявив, що Президент Янукович 17 грудня збирається підписати договір про вступ України у Митний союз. Нашого революціонера не збентежив навіть той факт, що українські і російські офіційні особи заявили, що тема Митного союзу в ході переговорів президентів України і Росії не піднімалися. А обговорювалися питання співпраці у високотехнологічних галузях промисловості, і, що особливо важливо, питання енергетики. Значить, є надія на те, що з України буде знято зашморг високих цін на газ, яку патрон Яценюка Ющенко разом зі своїми подільниками елегантно накинув на Україну і пішов жити на державну дачу", - сказав політик.