ua en ru

Вступ України в ЄС вимагає серйозних змін до Конституції, оскільки доведеться поступитися частиною суверенітету, - "Українській вибір"

Вступ України до Євросоюзу вимагає серйозних змін до Конституції України, оскільки країні доведеться поступитися реальною частиною суверенітету, у тому числі і правом укладення міжнародних договорів. Про це говориться у статті на сайті руху "Український вибір".

"За останні місяці можна спостерігати за тим, як різні політичні діячі намагаються перетворити дискусію про вибір між економічною інтеграцією з ЄС і Митним союзом в беззмістовну балаканину. Видають заяви, не утрудняючи себе ніякими аргументами. При цьому, як під фонограму, т.з. "прихильники європейського вибору" прорікають мантру про його нібито безальтернативність. У цій команді неконструктивних сперечальників знову подав голос екс-міністр економіки, а нині - народний депутат Петро Порошенко. У ефірі радіо Свобода" він заявив, що сьогодні "безпосередньої загрози вступу України в Митний союз" не існує", - йдеться в статті.

Крім того: "Аргументів по суті, як і в попередніх його заявах на цю тему, у Петра Олексійовича немає. Тільки "загроза", тільки "євроінтеграція", а також абсолютно безпідставне твердження, що членство в Митному союзі суперечить національним інтересам України. Логічне питання: чим суперечить? Відповіді на нього, на жаль, не можна добитися від однодумців екс-міністра економіки і екс-глави МЗС і навряд чи можна добитися від нього самого".

"Вже очевидно, що дискусія по суті не входить у наміри супротивників економічної інтеграції в МС. Замість того, щоб виразно донести свою позицію народу (доречно зауважити, можна тільки з повагою ставитися до опонентів, які готові аргументовано доводити переваги руху у бік Європи), вони просто декларують своє неприйняття процесу економічної інтеграції на пострадянському просторі. Причому роблячи це, як правило, лицемірно - від імені більшості українців, котрі, як показує соціологія, мають іншу точку зору", - говориться у статті.