ua en ru

Адвокат із РФ, яка зустрічалася з сином Трампа, представляла ФСБ у судах, - Reuters

Адвокат із РФ, яка зустрічалася з сином Трампа, представляла ФСБ у судах, - Reuters Фото: Наталія Весельницька представляла у суді ФСБ (pixabay.com/peterbwiberg)

Наталія Весельницька відмовилася прокоментувати інформацію про свою роботу на ФСБ

Російський адвокат Наталія Весельницька, з якою зустрічався в 2016 році син Дональда Трампа, протягом кількох років представляла інтереси російської Федеральної служби безпеки (ФСБ) у судах. Про це свідчать судові документи, передає Reuters.

Згідно з цими документами, Весельницька представляла інтереси ФСБ у спорі про права на нерухомість між 2005 і 2013 роком, при цьому розгляд тривав щонайменше з 2003 року.

Агентству не вдалося з'ясувати, ким і коли точно був поданий позов, але у документах, пов'язаних з апеляцією на вирок, згадується "Росимущество".

Також наголошується, що в цьому судовому розгляді Весельницька та її компанія Kamerton Consulting представляла "в/ч 55002" - як встановило агентство, ця військова частина була утворена ФСБ, а її юридична адреса вказує на будівлю "за штаб-квартирою ФСБ". Встановити, хто займає зазначену будівлю зараз, агентству не вдалося.

Згідно з Reuters, справа, у якій брала участь Весельницька, була складною, суди "виносили рішення на користь приватних компаній, яких ФСБ хотіло виселити".

Однією з цих компаній була Atos-Component, колишній співробітник якої розповів агентству, що ФСБ зайняла будівлю, навколо якої був судовий спір, у середині 2008 року.

У тексті також згадується компанія Elektronintorg, яка за інформацією агентства, зараз займає будівлю, за яку йшов спір.

За даними видання, ця компанія належить корпорації "Ростех", якою керує Сергій Чемезов, що працював разом із президентом РФ Володимиром Путіним у КДБ і в Східній Німеччині.

Агентство також повідомило, що Весельницька заперечує свої зв'язки з Кремлем і так і не відповіла на запит видання щодо коментарів.

Нагадаємо, згідно із заявою Білого дому, старший син президента США Дональда Трампа на зустрічі з російським юристом Наталією Весельницькою обговорював тільки заборону на усиновлення дітей з Росії і так званий "закон Магнітського".