ua en ru

Зустріч "нормандської четвірки" відбудеться в рамках Мюнхенської конференції 16 лютого

Зустріч "нормандської четвірки" відбудеться в рамках Мюнхенської конференції 16 лютого Фото: нормандський формат (Michael Gottschalk/Photothek via Getty Images)

У міжнародній конференції з безпеки візьмуть участь 20 глав держав і урядів, близько 40 міністрів оборони і голів МЗС

У рамках міжнародної Мюнхенської конференції з безпеки, яка триватиме 16-18 лютого, відбудеться зустріч "нормандської четвірки" (Україна, Франція, Німеччина, Росія) зі врегулювання конфлікту на сході України. Про це повідомив у п'ятницю, 2 лютого, голова конференції Вольфганг Ішингер, передає DW.

Він також розповів, що загалом у конференції візьмуть участь понад 20 глав держав і урядів, близько 40 міністрів оборони і стільки ж голів МЗС.

Зокрема, США цього року будуть представляти міністр оборони Джеймс Меттіс, міністр внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен і радник президента Дональда Трампа з національної безпеки генерал Герберт Реймонд Макмастер.

Вперше на Мюнхенській конференції очікують ізраїльського прем'єра Біньяміна Нетаньяху.

Євросоюз представлять голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і кілька єврокомісарів, з Великої Британії прибуде прем'єр-міністр Тереза Мей.

Нагадаємо, раніше голова МЗС України Павло Клімкін повідомив, що наступна зустріч глав міністерств закордонних справ країн "нормандської четвірки" може відбутися 16 лютого 2018 року.

"Під час цієї зустрічі, якщо Росія на неї погодиться, буду концентруватися на питаннях безпеки, звільнення заручників і політичних в'язнів і доведенні до Росії, що не існує жодної реальної альтернативи миротворчій місії на Донбасі", - заявив тоді Клімкін.