ua en ru

ВССУ не передав скаргу Тимошенко до ВСУ щодо скасування вироку у газовій справі, - Власенко

Вищий спеціалізований суд не передав скаргу екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко до Верховного суду України щодо скасування вироку у газовій справі. Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко сьогодні на прес-конференції, повідомила прес-служба ВО "Батьківщниа".

За словами Власенка, після подачі 1 серпня захистом скарги Тимошенко до Верховного суду щодо скасування політично мотивованого незаконного вироку у газовій справі, Вищий спеціалізований суд мав три дні на те, щоб або встановити, що у заяві є якісь недоліки, або передати цю справу на розгляд колегії суддів Вищого спеціалізованого суду для вирішення питання щодо передачі скарги до Верховного суду.

Захисник зазначив, що цей триденний термін закінчився у понеділок.

За його словами, 6 серпня захиснику Тимошенко Олександру Плахотнюку повідомили у Вищому спеціалізованому суді, що у скарзі немає недоліків. Водночас Плахотнюк паралельно подав письмову заяву з аналогічним питання.

"І яким же було наше "здивування", коли рівно за п'ять хвилин після передачі письмової заява Плахотнюку передзвонили і сказали, що вони помились і у заяві є недоліки", - сказав Власенко.

Він додав, що захиснику відмовились надати копію ухвали, посилаючись на те, що її відправили Тимошенко у Качанівську колонію.

"Таким чином на сьогоднішній день Вищий спеціалізований суд в абсолютно незаконний спосіб перешкоджає Юлії Тимошенко у передачі її скарги до Верховного суду", - сказав Сергій Власенко.