ua en ru

ВРП звільнила київського суддю за арешти активістів Майдану

ВРП звільнила київського суддю за арешти активістів Майдану Фото: київського суддю звільнили за арешти активістів Майдану (gp.gov.ua)

Олександра Дзюбу звільнили з посади судді Дніпровського райсуду Києва

Вища рада правосуддя звільнила суддю Дніпровського районного суду Києва Олександра Дзюбу за арешти активістів Майдану 2013-2014 років. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВСП.

Повідомляється, що влітку щодо Дзюби внесли подання на звільнення на підставі винесення постанов про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою щодо осіб, які були учасниками масових акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року. Суддя не погодився з рішенням Другої Дисциплінарної палати і оскаржив його у Вищій раді правосуддя, проте вона залишила рішення без змін.

"Враховуючи зазначене, Вища рада правосуддя вирішила звільнити Олександра Дзюбу з посади судді Дніпровського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно ще 4 екс-"беркутівців".