ua en ru

Внаслідок наступу Росії під Іловайськом загинули понад 300 українських військових, - Матіос

Внаслідок наступу Росії під Іловайськом загинули понад 300 українських військових, - Матіос Фото: Анатолій Матіос

Ушкодження різного ступеня важкості отримали 429 осіб

Внаслідок наступу Росії та за підтримки бойовиків у боях під Іловайськом (донецька область) загинули понад 300 українських військових. Про це на брифінгу заявив Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наслідком дій бойовиків стала загибель 366 військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії, добровольчих батальйонів. Окрім того, отримали ушкодження різного ступеня важкості 429 осіб. І знищення військової техніки та іншого майна Збройних сил і всіх, хто були задіяні у цій операції. Збитки сягнули загальної суми у 298 млн грн", - повідомив він.

Нагадаємо, бої під Иловайском, отримали також назву "Іловайський котел", відбувалися у другій половині серпня 2014 р. в рамках проведення антитерористичної операції. Тоді підрозділи ЗСУ та МВС спробували відбити Іловайськ у бойовиків самопроголошеної ДНР з метою блокування знаходиться в 25 км Донецька.

Однак, мета антитерористичних сил досягнута не була з-за введення в зону конфлікту регулярних військ РФ. Мало того, в результаті дій російських підрозділів українська угруповання опинилася в оточенні, з якого їй довелося прориватися з боєм і великими втратами.

Зазначимо, що згідно з інформацією прес-центру АТО, протягом минулої доби бойовики 81 раз обстріляли позиції українських військових на Донбасі.