ua en ru

Внаслідок епідемії вірусу Ебола в ДР Конго померли вже 100 осіб, - ВООЗ

Внаслідок епідемії вірусу Ебола в ДР Конго померли вже 100 осіб, - ВООЗ Ілюстративне фото (twitter.com/densegodnya)

Збройний конфлікт у ДР Конго сприяє поширенню хвороби за межі країни

Щонайменше 100 осіб загинули в результаті спалаху вірусу Ебола в північно-східній частині Демократичної Республіки Конго. Про це заявила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у вівторок, 25 вересня, передає Reuters.

Наголошується, що всього було зафіксовано 150 випадків зараження в провінціях Північний Ківу та Ітурі. У ВООЗ побоюються, що епідемія може швидко погіршитися через напади озброєних груп в ДР Конго, опору спільноти і географічного поширення хвороби.

"Ми в даний час вкрай стурбовані тим, що в найближчі тижні і місяці можуть виникнути декілька факторів для створення потенційного "ідеального шторму", - заявив на прес-конференції в Женеві глава ВООЗ з надзвичайних ситуацій Пітер Салама.

Він зазначив, що число нових випадків скоротилася з 40 до 10 в останні кілька тижнів. Також більше 11 700 осіб були вакциновані, однак перелякане населення чинить опір вакцинації. Деякі люди тікали в ліс, щоб уникнути повторного лікування та перевірки на Эболу.

"Цей опір, викликаний цілком природним страхом перед цією жахливою хворобою, починає експлуатуватися місцевими політиками, і ми дуже стурбовані тим, що напередодні виборів, запланованих на грудень, ця експлуатація ... збере імпульс і зробить так, що буде дуже важко викорінити останні випадки Еболи", - сказав Салама.

Нагадаємо, як повідомляло раніше РБК-Україна, за сосотоянию на 16 серпня 2018 року в ДР Конго в результаті зараження вірусом Ебола померли 42 людини.