ua en ru

В Конго сталася атака на місто, загинули 18 осіб

В Конго сталася атака на місто, загинули 18 осіб Фото: повстанці (з відкритих джерел)

Загинули щонайменше 14 цивільних та 4 солдата

Внаслідок атаки повстанців на місто Бені на сході Демократичної Республіки Конго (ДРК), яка в суботу 22 вересня, загинуло 18 осіб. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що внаслідок 6-годинної атаки повстанців на місто Бені загинули 18 людей, з них 14 цивільних та 4 військових.

Зазначається, що імовірно за атакою стоять повстанці з ісламістського угруповання "Альянс демократичних сил", до складу якого входять угандійські релігійні фундаменталісти, вигнані з Руанди радикальні хуту і бойовики з ДРК.

На додаток до відомих смертельних випадків повідомляється про поранення десятків мирних жителів.

Крім того, місцева влада наголошує, що проблеми, з якими стикаються уряд і організації охорони здоров'я в боротьбі з Еболою, загострюються на тлі насильства.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що генсек ООН Антоніу Гутерреш засудив теракт на військовому параді в Ірані, який стався вчора, 22 вересня 2018 року.

Раніше повідомлялось, що вчора на заході Ірану в Ахвазі невідомі відкрили стрілянину на військовому параді, в результаті чого вісім осіб загинули і ще 20 отримали поранення. Пізніше число жертв теракту на військовому параді в Ахвазі зросло до 10 осіб, а потім і до 29.

Крім того, повідомлялося, що терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) взяло на себе відповідальність за напад на учасників військового параду в іранському місті Ахваз. У відповідь на це, іранський президент Хасан Роухані наказав службам безпеки ідентифікувати відповідальних за атаку.