ua en ru

ТСК наполягає на звільненні ще 5 суддів за незаконні вироки "евромайдановцам"

Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції за результатами розгляду матеріалів перевірок встановила факти порушення присяги в діях п'яти суддів, які виносили рішення щодо активістів Майдану. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Вищої ради юстиції.

"Висновки тимчасової спеціальної комісії про порушення суддями присяги разом з матеріалами перевірок будуть направлені до Вищої ради юстиції для прийняття рішення (про звільнення)", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, комісія виявила ознаки порушення присяги в діях судді Солом'янського районного суду міста Києва Макухи Андрія Анатолійовича, судді Оболонського районного суду міста Києва Літвінова Віталія Євгеновича, судді Червонозаводського районного суду міста Харкова Чудовського Дениса Олеговича, судді Червонозаводського районного суду міста Харкова Прошуты Ірини Дмитрівни, судді Бобринецького районного суду Кіровоградської області Бевза Олега Юрійовича.

Як повідомляється, ТСК у березні-травні розгляне результати перевірок стосовно ще 25 суддів.

Нагадаємо, станом на кінець грудня 2014 р. до ТСК надійшло 197 заяв про перевірку суддів, які приймали рішення у справах активістів Євромайдана.