ua en ru

Всеукраїнське селянське віче висловилося за невідкладне введення ринку сільгоспземлі

В Україні потрібно завершити земельну реформу і невідкладно ввести ринок землі сільгосппризначення. З такою позицією виступили селяни, фермери та експерти з питань агропромислового комплексу під час Всеукраїнського селянського віче, що відбувається сьогодні у Києві. Про це йдеться в повідомленні організації щодо підсумків заходу.

Учасники Віче зійшлися в одностайній думці: зволікати з проведенням земельної реформи більше не можна, бо село за роки незалежності опинилося на межі виживання.
"Вже багато років йде розмова про необхідність реформування села. Але далі розмов діло не йде. Сьогодні зволікати з введенням ринку землі більше не можна. Село повинно отримати поштовх до розвитку: можливість залучати кредити та інвестиції. При цьому повинно бути реалізовано конституційне право громадян України самостійно розпоряджатися своїми земельними паями", - наголосив у своєму виступі під час Віче голова Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Богдан Гусак.
За словами очільника селянської організації, законодавча база для введення ринку землі вже майже сформована, і скасувати дію мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення необхідно вже з 1 січня 2012 року.