ua en ru

Світовий банк затвердив надання позики Україні на ремонт доріг на суму 450 млн дол

Рада виконавчих директорів Світового банку вчора, 20 вересня, затвердила позику в 450 млн дол для проекту покращення автошляхів та безпеки руху-2 в Україні. Проект покращить стан та якість автомагістралі Київ-Харків між містами Лубни і Полтава, повідомляє прес-служба Світового банку.

"Проект дасть змогу зменшити витрати і час, необхідний для перевезення людей і товарів цією ключовою транспортною артерією країни", - заявив директор Світового банку у справах України, Білорусії та Молдови Чімяо Фан.

Нагадаємо, Україна та Світовий банк парафували угоду про надання позики в розмірі 450 млн дол 25-30 липня 2012 р. у Вашингтоні.

Проект покращення автошляхів та безпеки руху-2 впроваджуватиметься "Укравтодором", Державним агентством автомобільних доріг України. Новий проект продовжує та доповнює нині діючий проект покращення автошляхів та безпеки руху-1. Він був затверджений у 2009 р. з сумою позики в 400 млн дол.

Читайте також: В Україні з початку 2012 р. капітально відремонтовано близько 200 км доріг першої категорії, - "Укравтодор"