ua en ru

В Україні з початку 2012 р. капітально відремонтовано близько 200 км доріг першої категорії, - "Укравтодор"

Доріг першої категорії, що мають чотири смуги руху - по дві в обох напрямках, в Україні з початку року капітально відремонтовано близько 200 км. Про це в ефірі радіо "Свобода" повідомив радник голови Державного агентства автомобільних доріг України Євген Прусенко.

"Таких доріг побудовано, вірніше, капітально відремонтовано, близько 200 кілометрів. Це насамперед 114 кілометрів траси Київ-Житомир, там зараз завершується облаштування верхнього шару дороги. Така ж ситуація й на ділянці у 81 кілометр дороги Київ-Харків у Київській області. Ще 9,4 кілометра такої дороги відкрито на дорозі Дніпропетровськ-Донецьк. Це все, бо щоб будувати такі дороги, треба мати величезні ресурси", - сказав Прусенко.

Він також зазначив, що ті дороги, які відремонтували за останні роки, нині експлуатуються в нормальному режимі. "Там тріщин немає", - наголосив Прусенко і як приклад навів дорогу Київ-Бориспіль.

"На ремонт, будівництво, утримання й погашення кредитів у нас за минулий рік було виділено 1,5 млрд євро. У Німеччині - 79, 5 млрд євро. Там більша мережа доріг, але, за підрахунками, у Німеччині на кілометр дороги виділяється у 15 разів більше грошей, ніж в Україні", - зазначив Прусенко.

Читайте також: Мінінфраструктури передасть на баланс місцевих адміністрацій близько двох третин доріг у 2013 р., - Колесніков