ua en ru

Всі законопроекти щодо лікування ув'язнених за кордоном можуть бути розглянуті на наступному тижні, - Рибак

Голова Верховної Ради України (ВРУ) Володимир Рибак не виключає можливості розгляду на наступному пленарному тижні усіх зареєстрованих у парламенті законопроектів щодо лікування за кордоном ув'язнених осіб. Про це повідомляє прес-служба голови ВРУ.

Відповідаючи на запитання журналістів у суботу, Рибак зазначив, що питання про порядок лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі, залишається найбільш складним. Він повідомив, що нині ні робоча група, ні профільний комітет "не розглянули це питання і не прийнято жодних рішень".

Голова Верховної Ради повідомив, що у п'ятницю представники опозиції зареєстрували новий законопроект, і зазначив, що, за словами представників більшості, вони не працювали над ним.

У цьому контексті Рибак не виключив, що на наступному пленарному тижні погоджувальна рада може ухвалити рішення щодо розгляду усіх зареєстрованих у парламенті законопроектів на цю тематику, і заявив, що готовий винести їх на розгляд і голосування.
"Іншого часу, окрім як цей тиждень, у нас більше немає", - заявив він.

Керівник парламенту також зауважив, що на сьогодні відсутнє порозуміння між представниками більшості і опозиції щодо прийняття такого законопроекту. "Що стосується лікування, то на даний час я не бачу ще порозуміння, що такий закон може бути прийнятий у парламенті. Але йдуть досить непрості, складні переговори", - сказав він.

При цьому він висловив сподівання, що більшості і опозиції вдасться досягти консенсусу з цього питання.