ua en ru

Всі ВНЗ повинні підпорядковуватися Міносвіти, - В.Янукович

Всі вищі навчальні заклади (ВНЗ) повинні підпорядковуватись Міністерству освіти і науки, молоді та спорту. Про це під час засідання комітету з економічних реформ заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.

Президент висловив незадоволення законопроектом про вищу освіту, на його думку, він почав створювати протестні настрої серед громадян, яких можна було б уникнути.
"Міністерство замість розширення автономії ВНЗ продовжує практику фактично тотального контролю чиновників за ВНЗ. Це також неприпустимо. Законопроект не дає відповіді на ключові питання: як пов'язати освіту і науку в дослідницьких ВНЗ та освіту і практику у прикладних. Відповіді немає. Треба доопрацювати", - сказав В.Янукович.
Президент також наголосив на необхідності зміни підходів до державних замовлень в ВНЗ. "Воно (держзамовлення) повинно бути пов'язане з середньостроковим прогнозом стану ринку праці. Бюджетні кошти мають йти тільки на ті спеціальності, що потрібні економіці та країні", - підкреслив В.Янукович.