ua en ru

Всі судові спори навколо "БТА банку" завершені або перебувають на завершальній стадії, - голова наглядової ради українського банку

Всі судові суперечки навколо українського "БТА банку" завершені або перебувають на завершальній стадії, операційна діяльність банку залишається без змін. Про це заявив голова наглядової ради ПАТ "БТА Банк" Рысбек Токтомушев.

"Всі судові спори у Великобританії та Україні або завершені або перебувають на завершальній стадії. Відповідно, казахстанський БТА банк" готується до оформлення права власності на 50% акцій. У даний момент казахстанський банк володіє 49,9% акцій. Після завершення відповідних дозвільних і виконавчих процедур очікується, що казахстанський банк буде володіти 99% акцій українського "БТА Банку", - зазначив Токтомушев. - Спори між Мухтаром Аблязовим і казахстанський БТА банком. Спори мали місце в кількох юрисдикціях, включаючи велику Британію та Україну. Предметом спору були різні активи, розташовані в кількох країнах. Одним з таких активів були акції українського БТА. Зараз Казахстанський БТА Банк довів свої права на акції української дочки".

За його словами, судові суперечки не впливають на операційну діяльність банку.

"Казахстанський банк, як акціонер, що виявляє вплив на діяльність української дочки. А операційна діяльність здійснюється менеджментом БТА Україна. Казахстанський банк з 49,9% акцій і до цього був мажоритарним акціонером з вирішальним впливом на діяльність українського банку. Тому з точки зору контролю над банком, нічого не змінюється. В аспекті операційної діяльності банку, теж нічого не змінюється. За період останніх трьох років нам вдалося суттєво скоротити адміністративні витрати і значно посилити активи. Ми як і раніше залишаємося "бутиковым" банком, сповідуємо політику консервативного кредитування і уникаємо агресивного зростання, що тягне за собою додаткові ризики. Наше кредо - органічне зростання з акцентом на надійність", - підкреслив Токтомушев.