ua en ru

Всі бурові "Чорноморнафтогазу" працюють на повну потужність, - Олександр Кацуба

Всі бурові ДАТ "Черномрнефтегаз" ("Сиваш", "Таврида", "Петро Годованець") працюють на повну потужність. Про це повідомив заступник голови правління ДАТ "Чорноморнафтогаз" Олександра Кацуба, повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з повідомленням, самоподъемная плавуча бурова установка (СПБУ) "Сиваш" після капремонту і "Таврида" працюють на Штормовому родовищі, СПБУ "Петро Годованець" продовжує працювати на Одеському родовищі, де до неї незабаром приєднається нова СПБУ "Незалежність".

Кацуба також зазначив, що для СПБУ "Сиваш" нова свердловина стане 85-й за рахунком. "Сиваш" був введений в експлуатацію в 1979 році і за 33 роки пробурив більше 161 тисячі метрів розвідницьких і експлуатаційних свердловин. З її допомогою були відкриті всі основні родовища на шельфі Чорного і Азовського морів.
ДАТ "Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз України" і спеціалізується на розвідки і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.

В даний час на шельфі Чорного і Азовського морів і в сухопутної частини Криму "Чорноморнафтогаз" розробляє три газоконденсатних, шість газових і одне нафтове родовище.

Читайте також: Нова бурова установка "Чорноморнафтогазу" скоро прибуде в Україну.