ua en ru

ВРУ внесла зміни до регламенту Ради щодо змін до КУ

ВРУ внесла зміни до регламенту Ради щодо змін до КУ Фото: спікер парламенту Володимир Гройсман

Відповідний законопроект №3812 підтримали 229 нардепів

Верховна Рада України передбачила в регламенті норму, згідно з якою прийнятий в першому читанні і не розглянутий в цілому на наступній черговій сесії проект змін до Конституції України можна розглядати на наступній після неї черговій сесії. Відповідний законопроект №3812 підтримали 229 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Згідно з пояснювальною запискою, ст. 158 Конституції України (згідно з якою розглянутий, але не прийнятий Радою проект змін до Конституції, може бути внесений до парламенту не раніше ніж через рік з дня прийняття рішення щодо цього законопроекту) допускає можливість прийняття змін в Основний закон будь-якої наступної після тієї сесії, на якій він був попередньо схвалений.

Документом пропонується передбачити в регламенті, що новообраний парламент може розглядати в цілому проект змін до КУ, прийнятий парламентом попереднього скликання в першому читанні, але не поставлений на голосування у другому.

Крім того, у проекті закону передбачається вилучити з регламенту положення про можливості ухвалення змін до Конституції України в першому читанні на позачерговій сесії.

Як повідомлялося, на ранковому пленарному засіданні парламенту зареєструвалися 323 нардепи.

Нагадаємо також, оновлений законопроект щодо змін до Конституції в частині правосуддя Петро Порошенко вніс у раду вчора, 27 січня.