ua en ru

ВРУ ратифікувала передачу Словаччині гелікоптера МІ-8ПС-9

ВРУ ратифікувала передачу Словаччині гелікоптера МІ-8ПС-9 Фото: ВР схвалила передачу Словаччині вертольота

Гелікоптер передадуть для його експонування в Музеї авіації у м. Кошиці

Верховна Рада України ратифікувала угоду з урядом Словаччини про безоплатну передачу гелікоптера МІ-8ПС-9. Відповідний законопроект №0083 у третьому голосуванні підтримали 229 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, що спочатку за прийняття документа в цілому проголосували лише 196 парламентарів. Віце-спікер ВР Андрій Парубій запропонував проголосувати за проект закону за основу. Однак за основу документ підтримали 210 нардепів при мінімально необхідних 226.

"Необхідність прийняття Закону України "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки про безоплатну передачу гелікоптера МІ-8ПС-9" зумовлена вимогами пункту "д" частини другої статті 9 Закону України "Про міжнародні договори України" та відповідним роз'ясненням Міністерства юстиції України щодо внутрішньодержавної процедури набрання чинності зазначеною Угодою", - сказано в пояснювальній записці.


Зазначається, що Україна передасть словацькій стороні непридатний для польотів гелікоптер МІ-8ПС-9 для його експонування в Музеї авіації у м. Кошиці.

Прийняття документу не потребує залучення коштів державного бюджету України та місцевих бюджетів.

Нагадаємо, Україна та Словаччина домовилися координувати зусилля на шляху європейських реформ. Про це домовилися президент України Петро Порошенко під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром, міністром закордонних справ та з європейських питань Словакії Мирославом Лайчаком.