ua en ru

ВРУ планує розмежувати поняття  державного інвестування та держпідтримки

ВРУ планує розмежувати поняття  державного інвестування та держпідтримки Фото: Верховна Рада України

За законопроект проголосували 238 нардепів

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №5105 "Про внесення змін до закону "Про інвестиційну діяльність" (щодо державних інвестиційних проектів)". За документ проголосували 238 депутатів ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, документом пропонується розмежувати такі поняття, як “державне інвестування” та “державна підтримка”; спростити процедури отримання державної підтримки для реалізації інвестиційних проектів, змінивши роль Державного реєстру інвестиційних проектів з дозвільної на інформативну.

Також законопроектом передбачається децентралізація прийняття рішень щодо інвестування шляхом введення понять “державного інвестування”, “місцевого інвестування” та гармонізації з бюджетним законодавством.

Крім того, пропонується внесення проектів, яким надано держпідтримку, та інвестиційних держпроектів до Державного реєстру інвестиційних проектів з метою ведення моніторингу їх реалізації.

Нагадаємо, Рада підтримала законопроект №3873, встановивши нульову ставку ввізного мита на імпорт брухту чорних металів. За документ проголосував 251 нардеп.