ua en ru

ВРУ за рік роботи прийняла 28% зареєстрованих законопроектів і постанов

ВРУ за рік роботи прийняла 28% зареєстрованих законопроектів і постанов Фото: Ольга Айвазовська

Президент протягом року зареєстрував у парламенті 68 законодавчих ініціатив

За рік роботи Верховною Радою України восьмого скликання було прийнято 28% від усіх зареєстрованих у парламенті законодавчих ініціатив. Про це під час прес-конференції у п'ятницю, 27 листопада, заявила керівник виборчих і парламентських програм громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загалом за перший рік роботи було зареєстровано у ВРУ 4745 законодавчих ініціатив - це законопроекти і постанови, з яких 765 ухвалено", - заявила Айвазовська.

Вона також зазначила, що найефективнішим законотворцем став президент України Петро Порошенко, який протягом 2015 року зареєстрував 68 законопроектів, 58 з яких було підтримано парламентом. За словами Айвазовської, саме президентські законодавчі ініціативи знаходять найбільшу підтримку парламенту ще з 2012 року.

"За кількісними показниками, з прив'язкою до кількості народних депутатів, що працюють у фракції, то найвищий показник активності сьогодні є у "Батьківщини", тому що загалом "Батьківщина" зареєструвала 881 законопроект і 46 законопроектів припадає на одного народного депутата з цієї фракції", - зазначила представниця ОПОРИ.

Друге та третє місце посіли фракції "Народний фронт" та Радикальна партія Олега Ляшка.

Що ж стосується парламентських комітетів, то найбільшу кількість законопроектів розглянули: комітет з питань податкової і митної політики, комітет з питань державного будівництва, регіональної політики і місцевого самоврядування та комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

І лише 9 народних депутатів, за даними ОПОРИ, відвідували всі пленарні засідання.

Найбільш дисциплінованим за рік роботи парламенту став "Народний фронт", депутати якого відвідували 87% засідань та "Самопоміч" з показником відвідуваності у 85%.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відзначив низький рівень взаємодії парламентської коаліції і низький рівень дисципліни серед народних депутатів.