ua en ru

За час війни Росію покинули 100 американських компаній-гігантів

За час війни Росію покинули 100 американських компаній-гігантів Фото: за час війни Росію покинули 100 американських компаній-гігантів (facebook.com/oksana.markarova)

За два тижні російські ринки покинули близько 100 американських компаній-гігантів. Посол України в США Оксана Маркарова подякувала їм за демонстрацію морального лідерства.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на звернення глави держави.

За словами дипломата, рішення про повне припинення подальших інвестицій, закриття або вихід з російського ринку прийняли такі гіганти, як Microsoft, Apple, PayPal, American Express, Visa, Mastercard, Boeing, Deloitte, Adobe, IBM, Cisco, Intel, Oracle, Ford , Dell, Delta Air Lines, General Motors, McDonalds, Starbucks і багато інших.

"Кожне рішення компаній покинути ринок країни-терориста, що розв'язала загарбницьку війну і здійснює військові злочини в Україні щодня, є перемогою принципів і переконань над жадібністю. Спасибі цим компаніям за вибір сторони добра, за небажання заплямувати свою репутацію кров'ю невинних українців, за підтримку України", - написала вона.