ua en ru

Під час протестів у Лівані постраждали більше 200 осіб

Під час протестів у Лівані постраждали більше 200 осіб Фото: протести в Бейруті (t.me/izotope)

Понад 80 людей госпіталізовано до лікарні

Під час протестів в ліванській столиці - Бейруті, кількість постраждалих перевищило 200 осіб. Про це передає РБК-Україна з посиланням на дані Ліванського Червоного Хреста.

Повідомляється, що в епіцентр подій для надання допомоги постраждалим були відправлені 18 машин швидкої допомоги і 80 екстрених медичних техніків (EMT).

"Більше 80 постраждалих були доставлені в довколишні лікарні, а понад 140 поранених отримали лікування на місці події", - повідомляє Ліванський Червоний Хрест в Twitter.

Медичні бригади все ще знаходяться в режимі очікування і готові відгукнутися, якщо число постраждалих знову зросте.

Президент Лівану Мішель Аун вже відреагував на зіткнення і зажадав від командувача армією і глави внутрішніх сил безпеки "стабілізувати обстановку в центрі Бейрута і забезпечити безпеку мирних демонстрантів", повідомляє Reuters.

Під час протестів у Лівані постраждали більше 200 осіб

Нагадаємо, протести в Лівані почалися 17 жовтня після того, як уряд країни оголосив про введення збору на користування мессенджерами, як WhatsApp для здійснення телефонних дзвінків. Збір повинен був складати в перерахунку 0,20 долара США в день. Згодом уряд скасував це рішення, однак протести не припинилися.