ua en ru

За час АТО відновлено близько 27 тис. одиниць озброєння і військової техніки, - Міноборони

За час АТО відновлено близько 27 тис. одиниць озброєння і військової техніки, - Міноборони Фото: Вікторія Кушнір

Тільки за останній тиждень - 373 відремонтовані одиниці

З початку проведення антитерористичної операції на Донбасі відновлено близько 27 тис. одиниць озброєння і військової техніки. Про це сьогодні в ході брифінгу в Києві повідомила прес-секретар Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всього з початку проведення АТО для ЗСУ відновлено та відремонтовано 26 тис. 785 одиниць озброєння і військової техніки. З них 25 тис. 403 одиниці відновили ремонтно-відновлювальні бригади військових частин ЗСУ, решту техніку - спеціалізовані бригади державних підприємств", - сказала Кушнір.

За словами прес-секретаря оборонного відомства, тільки за минулий тиждень в зону АТО було повернуто 373 одиниці відремонтованого озброєння і військової техніки.

Зокрема, 10 танків Т-64, 3 реактивних системи залпового вогню "Град", одна гармата "Гіацинт Б", 9 самохідних гаубиць "Гвоздика", 3 "Акації", один "Півонія", 6 протитанкових гармат МТ-12 "Рапіра ", 7 зенітних установок" зу- 23-2 "і один зенітно-ракетний комплекс" Стріла-10 ", 64 пускові установки протитанкового комплексу "Метис", 3 бойові розвідувальні машини БРМ1К, чотири бойові машини піхоти БМП1 і 12 БМП2, три бойові розвідувальні дозорні машини БРДМ2, 4 бронетранспортери БТР70, два БТР 80 і 197 одиниць вантажної автомобільноі техніки.

Разом із тим в Міноборони повідомляють, що з початку 2015 р. відомство уклало 71 контракт на поставку озброєння і військової техніки, а на озброєння військових частин і підрозділів ЗСУ вже надійшло 1 тис. 207 зразків техніки і понад 266 тис. ракет і боєприпасів.

Нагадаємо, тиждень тому повідомлялося про ремонт понад 26 тис. одиниць озброєння і військової техніки.