ua en ru

За час проведення АТО відремонтовано понад 26 тис. одиниць озброєння та військової техніки, - Міноборони

За час проведення АТО відремонтовано понад 26 тис. одиниць озброєння та військової техніки, - Міноборони Фото: Вікторія Кушнір

За минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади ЗСУ відновили 7 танків Т-74

За час проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі для Збройних сил України (ЗСУ) відновлено та відремонтовано понад 26 тис. одиниць озброєння та військової техніки. Про це в ході брифінгу заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всього з початку проведення АТО для ЗСУ відновлено та відремонтовано 26 тис. 412 одиниць озброєння і військової техніки, з них 25 тис. 030 відновили ремонтно-відновлювальні бригади військових частин ЗСУ. Решту техніку - спеціалізовані бригади держпідприємств України", - заявила Кушнір.

Вона також розповіла, що за минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади ЗСУ відремонтували 7 танків Т-74.

"Тільки за минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади ЗСУ повернули до виконання бойових завдань 233 одиниці озброєння і військової техніки, в тому числі 7 танків Т-74, 1 танк Т-74-БМ "Булат", РСЗВ "Ураган", 3 жарти "Геозин-Б", 3 самохідні гаубиці "Гвоздика" і 1 "Акація", 7 протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра", 6 зенітних установок ЗУ-23-2, 5 пускових установок протитанкового ракетного комплексу "Метис", 11 БМП-1 і 8 БМП-2, 2 БРДМ-2 і 1 броньовану евакуаційну машину і 5 бронетранспортерів", - розповіла речник Міноборони.

Крім цього, за її словами, до ладу повернулися 164 одиниці автомобільної техніки.

Нагадаємо, українські оборонні підприємства відновили ще 41 БТР для сил АТО.