ua en ru

Тимчасове припинення роботи апарату уряду США не змінює зовнішньополітичного курсу країни, - Керрі

Тимчасове припинення роботи апарату уряду США є "короткочасним епізодом" і не змінює зобов'язань і намірів Сполучених Штатів в Азії або де-небудь ще. Таку заяву зробила держсекретар США Джон Керрі 5 жовтня в ході візиту в Індонезію, передає Reuters.

Кері виступав в тому числі і від імені Президента США Барака Обами, якому довелося скасувати заплановану поїздку в Азію, зокрема, на індонезійська курортний острів Балі, де проходить зустріч лідерів економік Азіатсько-Тихоокеанського регіону, через що зайшла в глухий кут "битви за бюджет" в Конгресі США, в результаті чого і стався перший за останні 17 років урядовий "шатдаун".

"Не слід помилково приймати цей короткочасний внутрішньополітичний епізод за щось більше, ніж питання внутрішньої політики США. Подія є прикладом зрілості нашої демократії", - заявив Керрі.

Проте держсекретар також додав, що якщо "шатдаун" триватиме довше звичайного, або якщо ситуація повториться, здатність США "слідувати своїм курсом" буде поставлена під питання широкою публікою.