ua en ru

Тимчасово зупинені німецькі АЕС будуть виведені з експлуатації

У Німеччині сім найбільш старих АЕС, тимчасово зупинених в рамках оголошеного урядом мораторію, будуть остаточно виведені з експлуатації, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на dpa.
Як повідомляє dpa в п'ятницю, 27 травня, таке рішення було прийнято в ході в Вернігероде наради земельних міністрів у справах екології. У той же час федеральний міністр навколишнього середовища, охорони природи та безпеки ядерних реакторів Норберт Реттген зазначив, що учасникам зустрічі не вдалося узгодити терміни відмови від атомної енергетики. У ході обговорення, зокрема, називався період з 2017 до 2022 року. Земельні міністри закликали федеральний уряд розглянути це питання і прийняти остаточне рішення.
Тим часом Федеральне агентство по мережах застерегло від одночасного виведення з експлуатації всіх застарілих АЕС. "У зимовий час ситуація може загостритися, не виключені перебої в енергопостачанні", - заявив на прес-конференції в Бонні глава агентства Маттіас Курт. За його словами, експерти вже приступили до аналізу ситуації і можливих наслідків. Заклопотаність висловили також представники енергетичного концерну RWE, відзначає агентство Reuters. Експерти звернули увагу на можливі проблеми в південних регіонах країни. За їхніми розрахунками, в результаті відключення двох АЕС, розташованих у регіоні, в холодну пору може виникнути нестача приблизно 2000 мегават електроенергії.

RWE