ua en ru

"Лікарі без кордонів": Слідчі США вторглися в госпіталь в Кундузі на танку

"Лікарі без кордонів": Слідчі США вторглися в госпіталь в Кундузі на танку Фото: Авіаудар в Кундузі

Представники MSF відзначають, що танк проїхав через закриті ворота лікарняного комплексу

У Міжнародній організації "Лікарі без кордонів" заявили, що команда офіційних осіб США, НАТО і Афганістану, що займається розслідуванням бомбардування госпіталю організації "Лікарі без кордонів" в Кундузі на танку проїхала через закриті ворота лікарняного комплексу. Про це йдеться в заяві організації "Лікарі без кордонів" (MSF).

Також представники MSF відзначають, що танк проїхав через закриті ворота лікарняного комплексу. За їхніми словами, "візит" здійснила спільна команда офіційних осіб США, НАТО і Афганістану, що розслідують інцидент з бомбардуванням.

Раніше, лікарня міжнародної організації "Лікарі без кордонів" в Кундузі, в якій знаходилися близько 200 осіб, була частково зруйнована 3 жовтня через бомбардування військами США.

Крім того, командувач американськими збройними силами в Афганістані генерал Джон Кемпбелл визнав відповідальність за це 6 жовтня, підкресливши, що обстріл відбувся "помилково". За словами представника Білого дому Джоша Ернеста, розслідування інциденту ведуть Пентагон і НАТО, також спільне розслідування організовано представниками США та Афганістану.

Нагадаємо, "Лікарі без кордонів" залишили госпіталь в Кундузі після авіаудару.