ua en ru

ВР завтра розгляне в першому читанні урядовий закон про пенсійну реформу, - Єфремов

Верховна рада (ВР) України завтра, 16 червня, розгляне в першому читанні урядовий закон про пенсійну реформу. Про це на брифінгу у ВР повідомив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Напевно у четвер, в першому читанні буде розглянуто відповідний законопроект... на даний момент ще обговорюється низка положень. Зокрема, пропонується обов'язковий вихід для жінок на пенсію в 60 років пересунути на 5 років", - повідомив Єфремов.
За його словами, після прийняття пенсійної реформи жінки зможуть виходити на пенсію протягом 5 років у 55 років, а "за кожен місяць додаткової роботи після 55 років будуть передбачені надбавки".
Також голова фракції Партії регіонів зазначив, що пропонується ввести податкове стягнення, якщо пенсія перевищує 10 мінімальних. Таким чином, за його словами, пропонується уникнути порушення Конституції, обмеживши максимальну пенсію. Також, поки не прийнято рішення, обговорюється питання і про збільшення стажу для військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, щоб реформа не вплинула на погіршення кадрового складу.