ua en ru

ВР сьогодні розгляне проект закону, що розширює повноваження першого віце-прем'єра

Верховна Рада Україна (ВР) сьогодні, 15 травня, планує розглянути законопроект, який розширює повноваження першого віце-прем'єр-міністр і віце-прем'єр міністрів в частині внесення законодавчих ініціатив. Про це йдеться в опублікованій на офіційному сайті ВР порядку денному на 15 травня.

Відповідний законопроект № 10274 про внесення змін до закону України "Про Кабінет міністрів України" (щодо визначення розподілу повноважень). Проект закону передбачає, що перший віце-прем'єр - міністр і віце-прем'єр - міністри, в разі якщо вони не очолюють міністерство, а також державні колегіальні органи отримають право вносити на розгляд уряду проекти актів Кабміну.

Крім того, народні депутати України сьогодні планують розглянути законопроект № 10110 про внесення змін до статті 1 закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо сплати збору на транспортні засоби). Проект акта передбачає, що покупці автомобілів будуть сплачувати збір на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Також нардепи зсьогодні розглянуть проект закону № 9753 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Проектом закону пропонується внести зміни до Господарського процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України, Цивільний процесуальний кодекс України, якими передбачити можливість участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Також варто відзначити, що нардепи планують внести до порядку денного сесії законопроект № 10053, який пропонує ліцензувати букмекерську діяльність. Відповідний законопроект пропонує організовувати і вести букмекерську діяльність виключно за наявності ліцензії.

Відзначимо, в ході вчорашньої погоджувальної ради, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що ПР наполягатиме на тому щоб вже сьогодні визначити порядок ухвалення закону про зняття депутатської недоторканності.