ua en ru

ВР завтра планує розглянути президентський законопроект про декриміналізацію економічних злочинів

Верховна Рада України (ВР) завтра, 5 жовтня, планує розглянути законопроект № 9221 від 27 вересня 2011р. ініційований Президентом України Віктором Януковичем про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності).

Законопроектом пропонується за вчинення злочинів у господарській сфері замість покарання у вигляді позбавлення волі ввести санкцію у вигляді штрафу. Штраф може бути замінений судом на інше покарання лише у разі його несплати в строк, встановлений судовим рішенням.
Також замінити позбавлення волі на штраф пропонується і в тих випадках, коли суб'єктом злочину є посадова особа юридичної особи приватного права.
Крім того, депутати планують розглянути проект закону № 9157 від 15 вересня 2011 ініційований народними депутатами від фракції НУ-НС Володимиром Мойсиком та В'ячеславом Кириленко "Про внесення змін до статті 364 Кримінального кодексу України"
(о декриміналізації відповідальності окремих посадових осіб). Згідно з яким, Для цілей статей 364 і 365 Кримінального кодексу не є службовими особами особи, які є членами колегіальних органів державної влади та займають (займали) посади, які згідно із законом належать до політичних посад, на які не поширюється трудове законодавство і законодавство про державну службу, зокрема особи, які згідно з Конституцією України входять (входили) до складу Кабінету міністрів України.
Також, депутати планують розглянути проект постанови № 9084 від 1 вересня 2011 р. Про заслуховування інформації Генерального прокурора України Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова та Голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова щодо неправомірного перешкоджання співробітниками органів внутрішніх справ проведення опозиційними партіями мирного святкової ходи в м. Києві 24 серпня 2011 року в честь Дня Незалежності України за дозволеним маршрутом по вул. Володимирській у Києві.