ua en ru

ВР у другому читанні прийняла законопроект про вдосконалення системи застосування "зеленого тарифу" на електроенергію

Верховна Рада України (ВР) в ході пленарного засідання у другому читанні і в цілому прийняла законопроект № 8028 від 28 січня 2011 ініційований народними депутатами ПР і НУ-НС про внесення змін до статті 17-1 закону України "Про електроенергетику" щодо вдосконалення тарифоутворення на електроенергію, яка виробляється з біогазу. За ухвалення відповідного законопроекту проголосували 349 народних депутатів України.

Так, проектом закону пропонується внести зміни до статті 17-1 закону України "Про електроенергетику", які вдосконалюють систему застосування "зеленого" тарифу на електроенергію, яка виробляється з використанням альтернативних джерел енергії, шляхом розширення сфери застосування "зеленого" тарифу на електроенергію, яка виробляється з біомаси тваринного походження, біогазу з біомаси рослинного або тваринного походження, біогазу з біомаси сміттєзвалищ або каналізаційних стоків.
Проект закону розроблено для розширення передумов для широкого будівництва біогазових комплексів з міні-ТЕЦ, будівництва міні-ТЕЦ на звалищах, очисних спорудах.
Законопроект розроблений з метою сприяння реалізації проектів, що мають, як енергетичні, так і екологічні фактори. При цьому зменшуються також викиди парникових газів в навколишнє середовище, зменшуються технологічні витрати електроенергії на передачу по електричних мережах, підвищується надійність електропостачання споживачів.
На побудованих об'єктах будуть створені додаткові робочі місця.