ua en ru

ВР у четвер повинна проголосувати за повернення до Конституції 2004 р., - Яценюк

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк наполягає на тому, щоб Верховна Рада України у четвер проголосувала за опозиційні постанови про повернення до Конституції 2004 р.

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк наполягає на тому, щоб Верховна Рада України у четвер проголосувала за опозиційні постанови про повернення до Конституції 2004 р. Про це Яценюк заявив на погоджувальній раді депутатських груп та фракцій Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Апарат парламенту, яким Ви керуєте відмовляється реєструвати два акти парламенту. Перший - це конституційний акт про відновлення легітимності Конституції 2004 р., другий, який ми сьогодні вимагаємо зареєструвати, який внесено трьома керівниками опозиційних фракцій про текст конституції України в редакції 28 червня 1996 р.", - заявив Яценюк.

За його словами, ця постанова має чітке юридичне, а не політичне формулювання, де встановлюються всі факти щодо прийняття рішень Конституційного суду, дається правова оцінка українського Конституційного суду і посилання на висновки Венеціанської комісії від 20 грудня 2010 р.

"Ми вимагаємо, щоб наші проекти постанов були зареєстровані, завтра включені до порядку денного (Верховної Ради України), щоб вони пройшли всі необхідні комітети, і щоб у четвер ми могли проголосувати за ці документі", - заявив Яценюк.

Крім того, за його словами, уже готуються близько 80 документів про приведення законодавства України у відповідність до Конституції 2004 р.