ua en ru

ВР удосконалила надання реабілітаційними установами транспортних послуг інвалідам

ВР удосконалила надання реабілітаційними установами транспортних послуг інвалідам Фото: Верховна Рада України (РБК-Україна)

За документ проголосували 309 парламентарів

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №6155 "Про внесення зміни до статті 31 Закону України "Про реабілітацію інвалідів в Україні" щодо транспортного обслуговування осіб з інвалідністю". За документ проголосували 309 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, законопроектом передбачається визначити, що особи з інвалідністю, які проходять реабілітацію в реабілітаційних установах, забезпечуються реабілітаційними установами безоплатним транспортним обслуговуванням у порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування державної політики у сфері праці та соціальної політики.

На даний час законом "Про реабілітацію інвалідів в Україні" передбачено, що ці послуги надаються тільки, якщо ці установи розташовані у сільській місцевості.

Нагадаємо, комітет парламенту з питань науки і освіти рекомендує прийняти Раді за основу і в цілому законопроект № 6437 "Про внесення змін до закону "Про освіту" щодо доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг".

Законопроект розроблений з метою закріплення права на освіту осіб з особливими освітніми потребами та надання їм можливість здобувати освіту в усіх навчальних закладах, в тому числі безкоштовно в державних і комунальних навчальних закладах, незалежно від "встановлення інвалідності"; введення дистанційної та індивідуальної форми навчання.