ua en ru

ВР уповноважила органи місцевого самоврядування реєструвати місце проживання фізосіб

ВР уповноважила органи місцевого самоврядування реєструвати місце проживання фізосіб Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 251 нардеп

Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №2984 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг". За відповідне рішення проголосував 251 парламентарій, передає кореспондент "РБК-Україна".

Так, закон пропонує внести ряд змін в деякі законодавчі акти України, спрямовані на розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг.

Зокрема органам місцевого самоврядування (виконавчого органу сільської, селищної або міської ради, сільському голові у разі, коли відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не створено) пропонується надати повноваження щодо реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання, ведення відповідного реєстру територіальної громади.

Також буде спрощена процедура отримання інформації з Державного земельного кадастру. Право на надання такої інформації будуть мати посадові особи органів місцевого самоврядування, в тому числі і адміністраторів центрів надання адміністративних послуг.

Інформація з Держземкадастру буде надаватися в електронній формі, в першу чергу, нотаріусам і державним реєстраторам прав.

Крім того, законопроектом переглядаються окремі процедури реєстрації місця проживання, а саме буде скасовано необхідність отримання талона зняття з реєстрації.

У свою чергу, буде надана можливість відповідним посадовим особам виконавців послуг з управління (утримання) багатоквартирним будинком (гуртожитком), об'єднанням співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельного кооперативу подавати заяви про реєстрацію місця проживання особи.

Нагадаємо, сьогодні, 10 грудня, Верховна Рада на засіданні розгляне у другому читанні законопроект №2984 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг".