ua en ru

ВР уповноважила Держприкордонслужбу та СБУ здійснювати охорону та захист культурної спадщини України

Верховна Рада України (ВР) ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо компетенції правоохоронних органів в питаннях охорони підводної культурної та археологічної спадщини)», згідно з якими до компетенції Державної прикордонної служби та Служби безпеки належить здійснення охорони та захисту культурної спадщини України.

За проект закону (№6604 від 30.06.2010 р.), ініційований народним депутатом від фракції НУ-НС Віктор Шемчуком, проголосували 326 з 394 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Актом внесено зміни до законів "Про державну прикордонну службу України", "Про службу безпеки України", які встановлюють, що до компетенції Державної прикордонної служби та Служби безпеки належить здійснення охорони та захисту культурної спадщини, зокрема, підводної культурної та археологічної спадщини.

Внесено також зміни до статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якими Державна прикордонна служба має право складати протоколи про порушення у сфері охорони культурної спадщини України.